Hrvatski barjak
British Flag
 
 

Tihomir Bregar

glavni i odgovorni urednik/predsjednik Udruge/umjetnički voditelj

   

Rođen u Zagrebu, 1964. godine

1983. završio Školu primijenjene umjetnosti, odjel grafičkih tehnika (grafički dizajn).

1985.-1989. scenograf na dugometražnim i kratkometražnim crtanim filmovima i  serijama, te rad na brojnim reklamnim animiranim filmovima.

1988.-2005. isprva timski, a zatim uglavnom samostalan rad na različitim ilustracijama i dizajnerskim i inim projektima.

1992. dragovoljno sudjelovanje u Domovinskom ratu na bojišnici i sudjelovanje u Satniji hrvatskih umjetnika te suradnja na izradi vizualnog identiteta Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Za svoj rad, posebice na polju ilustracija, dobiva niz nagrada i priznanja.

U slobodno vrijeme bavi se fotografijom.

Bavi se proučavanjem vojne heraldike, regalije, bojenja i označavanja vojne tehnike i proučavanjem vojnih odora i znakovlja.

Još od rane mladosti bavi se maketarstvom, a za makete dobiva i niz domaćih i inozemnih priznanja.

opširnije na www.design-studio-bregar.hr

 

ILUSTRACIJE I GRAFIČKO OBLIKOVANJE

Skice za izradbu cjelovitog lika (vizualnog identiteta) Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane - 1992.

DIZAJN - CJELOVITI LIK, KONCEPT, MARKETING I PROMIDŽBA (s kolegama)

Fascinirani viđenim maketarskim natjecanjem „Moson Model Show” u Mađarskoj u gradu Mosonmagyaróváru 2004. god., Tihomir Bregar, Damir Ščrbačić, Srećko Jubić i Željko Pračić (članovi maketarskih klubova „Slavoljub Penkala” iz Zagreba i „Dragutin Balzareno” iz Ivanić Grada), odlučili su tako nešto organizirati i u Republici Hrvatskoj. Do tada u Hrvatskoj su se održavala skromnija lokalna i državna maketarska natjecanja.

Iduće godine „Udruge hrvatskih vojnih minijaturista” (HUVM) priključuje se „M. k. S. Penkali” u organizaciji otvorenog maketarskog natjecanja s popratnim zbivanjima.

Pod vodstvom Tihomira Bregara, Tomislav Stipanović i Željko Pračić u ime radne skupine za koncept, marketing i promidžbu, postavljaju idejno-organizacijske temelje kupa „Viribus unitis”. Tihomir Bregar u ime vlastitog studija „Design studio Bregar” oblikuje cjeloviti lik kupa.

Zahvaljujući velikom entuzijazmu većine sudionika i profesionalizmu nekolicine, „Zagrebački maketarski kup Viribus unitis” uspješno je organiziran u iznimno kratkom roku.

Narednih godina organizaciji se pridružuju „Maketarski klub Grunf” iz Zagreba i „Klub željezničkih modelara Zagreb”, „M. k. S. Penkala” povlači se, a „HUVM” preuzima vodstvo u organizaciji.

Trećem Zagrebačkom maketarskom kupu 2008. godine „Hrvatska udruga vojnih minijaturista” mijenja ime u „Zagrebački maketarski kup Crna kraljica”, pod kojim se nadalje u samostalnoj organizaciji „HUVM” uspješno održava svake godine u mjesecu rujnu, sa sve većim brojem sudionika iz čitave Europe.

http://www.crna-kraljica.com/

FOTOGRAFIJE

MAKETE

Vrh stranice